Att omdefiniera narcissism

Kia och jag jobbar med att omdefiniera narcissism utgående från en ny paradigm, en helt ny världssyn. Det är ett massivt arbete som tar mycket tid.

Varför vill du omdefiniera narcissismen, frågar du kanske? Vad är det för fel på nuvarande system?

Befolkningen förstår inte narcissismen i sin fulla bredd. Eller för att vara exaktare, det är nästan omöjligt att förstå narcissismen utgående från vår nuvarande världsbild, för narcissismen är så djupt inprogrammerad i grundsystemet.

Narcissism i sig är ett relativt nytt koncept. Konceptet har konstruerats först det senaste århundradet, och konceptet har förändrats mycket de senaste tio åren.

Först på senaste år har forskningen fått mera fart.

Det är mycket man ännu inte förstått, av många olika orsaker. Riktningen är rätt, och allt fler börjar äntligen få upp ögonen för vad narcissism är, åtminstone i mindre sammanhang.

Men det finns ett stort problem. Narcissismen är ett mycket större problem än vad alla kan tro.

Jag ska kort förklara detta:

En hög grad av narcissism hos vissa individer, tillsammans med inbyggda svagheter i precis alla människors hjärnor, har gett upphov till en särskild psykologi och dynamik som ligger som grund i alla mänskliga system, traditioner och ideologier.

Du kan hitta samma dynamik genom historien, och det har lett till världen vi ser i dag.

Hela vår nuvarande världsbild är uppbyggd kring denna dynamik.

All vår förståelse, alla värderingar, all historia, etc, bottnar i den grunden. Narcissisterna har varit med och satt in alla värderingar.

Narcissismen är därför inprogrammerad i allt. Inbakat. Insyltat.

Denna världsbild är på sätt och vis alla människornas djupaste värdegrund, oavsett om du är narcissist eller inte. Oavsett var i världen du vuxit upp.

Det här är något som går mycket djupare än regionala kulturer. Det är något fundamentalt mänskligt och primitivt, på samma sätt som alla andra djur också beteer sig på ett visst sätt, oavsett var de har sitt ursprung.

En fundamental faktor alltså. Först när du inser det så kan du på allvar förbättra världen. Och det är egentligen inte svårt, för allt bottnar sist och slutligen på en mycket elementär psykologi och dynamik, ett spel som vi enkelt kan sluta spela om vi väljer det. Det är inte särskilt svårt.

När vi med säkerhet kan identifiera narcissisterna, och vi förstår deras spel, så kan vi vidta effektiva motåtgärder.

Så för att komma vidare så måste vi se på narcissismen från en annan paradigm. En helt ny paradigm.

Vi måste vara villiga att bryta oss ur gamla tankesätt och ramar, och utgå från en blank canvas, med full frihet och utan begränsningar.

Förhoppningsvis blir detta arbete grunden för en ny värld – en rättvis, jämlik och hållbar värld.

Läs mer om grundidén på officiella anti-narcissism webbsidan.