För dig som är ung!

När du är ung försöker du förstå dig på livet, och hitta din väg framåt.

Du funderar på vad som är bäst att göra, och hur du ska ta dig vidare. Du funderar på utbildning och karriär. Du kanske också funderar på vilket parti du ska välja, att stöda eller aktivera dig i.

Du funderar på allt det som samhället vill att du ska vara upptagen med, och försöker efterlikna människor som gått före dig, utan att riktigt förstå varför. Det är väl så man ska göra tänker du. Och du vill ju vara en ordentlig och god människa.

Men allt det där är ett spel, konstruerat av människor. Det är inte ett hållbart spel.

Här är allt du behöver veta. Det kommer att ändra allt du trott, hela din framtid.

Det nuvarande systemet kommer att falla ihop. Det kommer att fullständigt braka ihop.

Satsa inte på det. Håll inte upp det. Försök inte ens spela det spelet. Det är byggt på fel grund. Det har ingen framtid. Världen har ingen framtid i det systemet.

Vår nuvarande världsbild och paradigm bygger på ett mönster av primitiv psykologi och dynamik. Allt bottnar i det. Varje system, tradition och ideologi. Överallt. Du hittar samma mönster bakom allting.

Kort kan man säga att en hög grad av narcissism hos vissa individer, tillsammans med inbyggda svagheter i precis alla människors hjärnor, har gett upphov till en särskild psykologi och dynamik som ligger som grund i alla mänskliga system, ideologier och tankesätt. Detta är roten till all orättvisa och ojämlikhet i världen. Här hittar du alltså roten till det onda.

För att du och världen ska ha någon framtid behövs det nytänkande. En helt ny världsbild.

Försök alltså att revolutionera världen. Från grunden.

Jag vet inte ännu hur vår nya värld kommer att se ut. Det är något vi måste bygga tillsammans. Enade, tillsammans. En värld där alla gemensamt drar åt samma håll. Med empati, kärlek och respekt.

Du som är ung är ännu relativt fri. Du har ännu en möjlighet att vända din riktning mot någonting nytt. Samhällssystemet har gjort sitt bästa för att programmera in sina värderingar i dig, från det att du föddes. Din omgivning har lagt in ett sorts operativsystem i din hjärna. På så sätt kan de styra och kontrollera dig. Men du har fortfarande ett val, och du har livet framför dig.

Det kan vara svårt att tänka klart, för alla dina tankar är inte dina egna. Räkna med att det kan ta upp till 20 år att avlära sig allt det som omgivningen försökt lära dig under din uppväxt. Det tar tid, men det är värt att sträva mot.

Lycka till!

Besök också Anti-narcissism för mer information.